19 tajni za koje bi žene želele da ih znate

Šta žene žele? Za svakoga ko je sebi ikada postavio ovo pitanje navodimo 19 tajni za uspešnu vezu. Ovih 19 činjenica su rezultat opsežnog istraživanja o srećnim parovima i promenjenim društvenim ulogama.

1. Brižan muškarac je privlačan

Žene vole kada muškarac pokaže svoju nežniju stranu, naročito kada su uznemirene. Zagrlite je i ponudite joj maramicu. Pažnja je dobar način da se povežete.

Muškarac drži kučence u naručju

Brižnost i pažljivost.

2. Nije zastarelo biti džentlmen

Što se tiče romantike, žene i dalje vole kada muškarci imaju tradicionalnu, mušku ulogu. Ovo je naročito važno na početku veze. Žena je sasvim sposobna da sama prinese stolicu ili otvori vrata, ali ako primetite da okleva, možda jednostavno čeka od vas da budete džentlmen.

Muškarac daje ženi cveće

Džentlmen.

3. Stil oblačenja

Stilovi se menjaju, ali muškarac uvek treba da vodi računa o tome kako se oblači. Ženama je to važno. Trebalo bi da zaključite kakav stil voli kod muškarca pa da se shodno tome i oblačite.

Muškarac zakopčava manžetne

Sa stilom.

4. Muškarac koji nosi crveno, dobija devojku

Ovo je zaključak psihološkog ispitivanja ženske podsvesti. Naime, crvena boja čini muškarce moćnijim, privlačnijim i seksepilnijim. Doduše, crvena boja ne čini da muškarci izgledaju pažljiviji i finiji. To je do vas.

Muškarac sa crvenom kravatom

Crveno je boja ljubavi.

5. Ne sakrivajte svoje mane

Ništa ne osvaja toliko žensko srce koliko muškarac koji želi da bude bolji čovek. Žene vole lični razvoj kod muškarca, vole kad je pažljiv i osećajan. Ona voli kada njen muškarac uviđa svoju manu - npr. buran temperament ili loše raspoloženje posle posla - i voli kada se on trudi da tu manu ublaži.

Muškarac daje cveće ženi

Ne sakrivajte svoje mane.

6. Ne pokušavajte da popravite njen svet

Kada je nešto muči, ona hoće da je vi saslušate, a ne da joj dajete vaš savet. Muškarci imaju potrebu da popravljaju stvari i pružaju rešenja. Ali za ženu, iskreno slušanje je divna stvar koja učvršćava vezu.

Muškarac majstor

Muškarac majstor.

7. Klimanje glavom nije dovoljno

Slušanje je važno, ali ona želi da je vi zaista čujete. Mehaničko klimanje glavom prosto ne pali. Kada napravi pauzu, ona vam u stvari daje znak da reagujete saosećajno i brižno. Ako vam govori kako je uznemirena zbog toga što na poslu ima problema sa šefom, ona želi od vas da čuje: „Žao mi je što ti je posao naporan i stresan“. I zapamtite, uzdržite se od potrebe da nudite rešenja.

Muškarac i žena odmaraju na travi

Budite iskreni sagovornik.

8. Treći izlazak ne znači da je došlo vreme da spavate

Pravilo „3 izlaska pre seksa“ je urbana legenda. Žene ne postavljaju satnicu kada će pozvati potencijalnog partnera u svoj krevet. Neke žene će hteti da imaju puno izlazaka pre seksa. Dobro je da dozvolite vašoj vezi mesec, dva da se razvije pre nego što spavate zajedno.

Muškarac i žena na izlasku

Muškarac i žena na izlasku.

9. Žene vole sporu traku

Muškarci često žele najkraći put do seksa. Međutim, žene više vole romantični zaplet. Žene, kao i muškarci, takođe žele seks, ali do njega dolaze na drugačiji način. One žele da se osete povezanim i shvaćenim, žele romantiku. To znači vreme, pričanje i dodirivanje - jednom rečju predigru.

Žena odlazi od muškarca

Ne žurite.

10. Siguran seks je važan

Siguran seks je nešto o čemu obe strane treba da vode računa. Žene doduše cene i osećaju se sigurnijim kada im muškarac jasno stavi do znanja da mu je bitno da upražnjava siguran seks. Naravno, nakon toga je bitno da joj pokažete da se ponašate kako i govorite.

Muškarac i žena ispod kišobrana

Vodite računa o sigurnom seksu.

11. Saznajte šta ona voli u krevetu

Žene vole da pričaju o tome šta se dešava u krevetu i žele da zadovolje svog muškarca. Taktičan pristup je često najbolji. Pitajte je šta voli. Potrudite se da od nje tražite ono što vi volite na jedan pozitivan način. Npr. nešto tipa: „Stvarno bih voleo kada bi...“ (vi popunite prazninu).

Muškarac i žena u krevetu

Pričajte o željama.

12. Neuspeh u krevetu čini oboje nervoznim

Kada podbacite u krevetu i ona se takođe oseća loše. Ona će se možda zabrinuti da vam više nije privlačna i želeće potvrdu od vas da to nije tako. Ona će hteti da priča sa vama o tome i šta preduzimate po tom pitanju - naročito ako se ovakvi problemi ponavljaju. To je osetljiva stvar za oboje, ali priča je svakako dobar put.

Muškarac i žena izvode tačku u cirkusu

Nije uvek lako uskladiti se.

13. Imitacija je znak ljubavi

Postoji izreka: „Imitacija je najviši vid laskanja“. Žena često pokazuje šta oseća prema muškarcu tako što usvaja njegovo raspoloženje i postupke. Možda će naručiti hranu koju vi volite ili nositi vašu omiljenu boju. Mimika je način da vas opusti i stavi vam do znanja je da je očarana vama.

Muškarac i žena motociklisti

Sličnost.

14. Vaša majica može biti magnet za nju

Da li voli da se umota u vaš džemper ili obuče vašu majicu? Po nekim istraživanjama, miris muškarca ima opuštajući efekat na žene.

Žena u košulji muškarca

Miris.

15. Primetite i recite

Žene vole kada im se kaže da izgledaju lepo i vole kada muškarac to sâm primeti. Poentiraćete kod žene ako joj kažete kako privlačno izgleda u novoj, seksi haljini, naročito ako pomenete haljinu pre nego što to ona uradi. Ako izgleda privlačno, ako ima novu frizuru ili je doterala liniju - recite joj.

Žena kupuje haljinu

Dajte komentar da lepo izgleda.

16. Ne plašite se razgovora o vezi

Kada žena želi da priča s vama o vašoj vezi, to ne znači da ste uradili nešto loše (barem ne nužno). Mnoge žene vole da razgovaraju o statusu veze - šta je u redu, šta bi moglo da se popravi ili prosto, šta se dešava. To je dobra stvar. Iskren i otvoren razgovor, zbližava.

Muškarac i žena se drže za ruke

Razgovarajte međusobno.

17. Uspostavite kontakt očima

Možda volite da sedite jedno pored drugog, ali žene više vole da ste im okrenuti licem - i pri tom se ne misli na četovanje s njom preko kamere. Žene vole kontakt očima dok razgovaraju. A kontakt očima za vreme seksa, će produbiti vašu vezu i van spavaće sobe.

Muškarac i žena pričaju

Ostvarite kontakt očima.

18. Ne propustite momenat

Kako znate da je spremna da se odluči? Reći će vam. To je nešto o čemu su žene često otvorene. Ali ne žele da o toj „temi“ razgovaraju veoma često. Ako se odlučila i dala vam je vreme, sledeći put kada se zapodene razgovor, budite spremni ili da nastupite ili odstupite.

Muškarac poklanja ženi prsten

Zaprosite je.

19. Romantika je jednostavna; uvek je negujte

Romantika je nešto što će ona uvek želeti, bez obzira da li ste zajedno 2 meseca ili 20 godina. Cveće, intimna večera, nekoliko stihova - bez brige, ne moraju biti vaši - sve to možda zvuči kao kliše, ali žene cene takve gestove, a često pokažu svoju zahvalnost kada se svetla ugase.

Stariji par na pikniku

Budite romantični i pod stare dane.

Ako smatrate članak korisnim, podelite ga sa prijateljima:

KORISNI I ZANIMLJIVI ČLANCI:

Da li se razlikujemo u načinu na koji volimo?

Svako od nas ima svoj stil emotivnog vezivanja koji utiče na naša očekivanja i ponašanje u svim bliskim odnosima. Postoje 4 stila vezivanja. Da li možete da prepoznate svoj?

Usamljenost i nesigurnost u savremenom dobu

Razgovarali smo sa psihologom Vesnom Travicom o razlozima sve češće usamljenosti među ljudima, kao i o posledicama koje usamljenost može imati na zdravlje.

Keto dijeta

Ako želite brzo da izgubite kilograme, keto dijeta može biti rešenje za vas. Pročitajte još za šta je dobra, kao i koje su njene nuspojave.

Najbolja hrana za vaše kosti

Da bi naše kosti bile jake, potrebna im je dovoljna količina kalcijuma. Njega ima u raznim namirnicama, a navodimo one koje su njime najbogatije.

Đumbir - lekovita biljka

Zbog visokog sadržaja antioksidanasa, đumbir ima izraženo lekovito dejstvo i dobar je saveznik u borbi protiv raznih zapaljenja. Ublažava kašalj, migrenu, gojaznost i mnoge druge poremećaje. Pročitajte više i saznajte kako spraviti čaj od đumbira.

Štitna žlezda

Štitna žlezda kontroliše metabolizam i veoma je važna za pravilan razvoj fetusa tokom trudnoće. Pročitajte koji su simptomi u poremećaju rada štitne žlezde.

Proširene vene

Proširene vene izazivaju neugodan bol naročito pri stajanju i stvaraju osećaj "teških" nogu. Od proširenih vena boluje oko 25% žena i 15-20% muškaraca. Pročitajte kako ih sprečiti.